ΑΝΤΛΙΕΣ - ΠΙΕΣΤΙΚΑ​ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ

Στο κατάστημά μας διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία από πιεστικά συγκροτήματα, αντλίες ύδρευσης και άρδευσης, υποβρύχιες αντλίες και αντλίες λυμάτων, καθώς και πλήρη πυροσβεστικά συγκροτήματα. Επίσης, διαθέτουμε δοχεία αδράνειας,  κυκλοφορητές κάθε τύπου, καθώς και πλαστικές δεξαμενές.

Ηλιακή θέρμανση και Ζεστό Νερό Χρήσης

Η Ελλάδα είναι μια χώρα με σημαντική ηλιοφάνεια, κάτι που μπορούμε να αξιοποιήσουμε, κερδίζοντας ζεστό νερό χρήσης όλες τις εποχές του χρόνου και μειωμένο κόστος θέρμανσης και ψύξης. Αν αναλογιστούμε ότι οι τιμές ετήσιας ακτινοβολίας κυμαίνονται μεταξύ 1200 kwh/m² και 1900 kwh/m², θα καταλάβουμε ότι οι Έλληνες είμαστε τυχεροί, καθώς μπορούμε να έχουμε:

 • Ζεστό νερό χρήσης, άφθονο ακόμα και το καταχείμωνο και ακόμα και όταν υπάρχει συννεφιά, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας
 • Ζέστη στο σπίτι, με τη χρήση ηλιακών συλλεκτών σε συνδυασμό με θέρμανση ιόντων LEIDI, αρκεί να υπάρχει χώρος για την εγκατάσταση των ηλιακών
 • Ζεστό νερό για την οικιακή ή επαγγελματική μας πισίνα, με σχεδόν μηδενική κατανάλωση
 • Δυνατότητα ψύξης σε οικιακούς και επαγγελματικούς χώρους, με μειωμένο κόστος λειτουργίας
 • Κάλυψη επαγγελματικών αναγκών για θέρμανση και ψύξη (ξηραντήρια - θερμοκήπια κ.λπ.)​

Ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες

Οι ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες διαθέτουν αντιστάτες, στους οποίους διοχετεύεται ηλεκτρικό ρεύμα, με αποτέλεσμα την παραγωγή θερμότητας και τη μεταφορά της στο νερό. Η χωρητικότητά τους διαφέρει, ξεκινώντας από τα 5 και 10 λίτρα.

Οι μικρής χωρητικότητας θερμοσίφωνες είναι κατάλληλοι για χρήση ζεστού νερού στην κουζίνα, ενώ οι θερμοσίφωνες χωρητικότητας 60 λίτρων μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες έως και τριών ατόμων για ζεστό νερό στο μπάνιο. Για τις ανάγκες περισσότερων ατόμων, απαιτείται θερμοσίφωνας 100 λίτρων και άνω.

Ταχυθερμοσίφωνες ή ταχυθερμαντήρες

Η διαφορετικότητα των ταχυθερμοσιφώνων, ή, διαφορετικά, real time θερμοσιφώνων, έγκειται στο γεγονός ότι έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν μόνο όταν το νερό περνάει από μέσα τους. Ένα χαρακτηριστικό, που έχει ως αποτέλεσμα τη μειωμένη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Επιπλέον, η παροχή του νερού είναι πολύ γρήγορη, καθώς το νερό δεν αποθηκεύεται, γεγονός που τους καθιστά ιδανικούς για τις περιπτώσεις που απαιτείται άμεση κατανάλωση.

Οι ταχυθερμοσίφωνες - ταχυθερμαντήρες λειτουργούν με την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, υγραερίου ή άλλης μορφής ενέργειας, παρέχοντας θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης άμεσα σε εγκαταστάσεις διαφόρων ειδών, οικιακές και επαγγελματικές. Το μέγεθός τους είναι αρκετά μικρότερο σε σύγκριση με τους ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες, ωστόσο η συνολική κατανάλωση ισχύος είναι πολύ μεγαλύτερη. Έχουν τη δυνατότητα θέρμανσης του νερού σε θερμοκρασία που φτάνει ακόμα και τους 95 °C σε ειδικές περιπτώσεις, σε ποσότητες από 2,5 ως και 12 l/min.

Τα πλεονεκτήματα των ταχυθερμοσιφώνων για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης είναι τα εξής:

 • Το μικρό μέγεθος
 • Η εύκολη τοποθέτηση και η σύνδεση στο υπάρχον ηλεκτρικό και υδραυλικό δίκτυο
 • Η θέρμανση μόνο της απαιτούμενης ποσότητας νερού
 • Η άμεση θέρμανση, που δεν απαιτεί χρόνο αναμονής
 • Η τοποθέτησή τους στο σημείο χρήσης, που απαλλάσσει από την ανάγκη σωληνώσεων και κατ’ επέκταση απωλειών
 • Αποτελεί μια ιδιαίτερα οικονομική λύση, καθώς μπορεί να προσφέρει μέχρι και 70% εξοικονόμηση ενέργειας, σε σύγκριση με τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα.
 • Χάρη στη συνεχή ροή του νερού, οι αντιστάσεις καθαρίζονται, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η δημιουργία αλάτων σε αυτές
 • Χάρη στη ρύθμιση της θερμοκρασίας εξόδου του νερού, δεν απαιτείται ανάμειξη με κρύο